Now Reading
Recept: Halloweensoep

Recept: Halloweensoep

Als je aan pompoen denkt, denk je aan Halloween. De leuke uitgesneden gezichtjes met brandende waxinelichtjes. Wat is er nu leuker om in deze periode zelf pompoensoep te maken.

Ingrediënten

  • 500 gram pompoen
  • 700 ml water
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 110 ml room
  • 1 blokje groentebouillon
  • Olie om in te bakken
  • Peterselie om te garneren
  • Pompoenpitten om te garneren

Benodigdheden:

Staafmixer

Soeppan

  1. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de schil.
  2. Verhit de olie in een soeppan en voeg de pompoen stukken toe. De tomaten en ui snij je grof en mogen ook in de pan. Roer regelmatig door.
  3. Ongeveer 5 minuutjes bakken en dan voeg je het water toe.
  4. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook.
  5. Zet het vuur laag en laat alles 30 minuutjes zachtjes koken.
  6. Met de staafmixer pureer je alles tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Voeg de room toe en mix alles nog een laatste keer goed door.
  8. Nog 3 minuutjes op het vuur en serveer de soep met peterselie en pompoenpitten.

Bewaartip: Je kunt de soep van tevoren maken en laten afkoelen en maximaal 3 maanden bewaren in de vriezer.

Tip: Vervang de room eens door kokosmelk voor een oosters tintje.

Wist je dat de pompoen behoort tot de familie van de komkommerachtigen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2020 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top